Voor wie

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en een Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger hebt mag je meedoen aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Ook als je een BMI van 25 of hoger hebt in combinatie met slaapapneu of artrose of in combinatie met een verhoogd risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten of een ernstig vergrote buikomvang (mannen ≥ 102 cm, vrouwen ≥ 88 cm)

Het is belangrijk dat je zelf ècht gemotiveerd bent om deel te nemen aan het tweejarig programma.

Wat is de GLI

Een GLI is een tweejarig programma dat bestaat uit individuele coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten. Deze worden uitgevoerd door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en/of oefentherapeut. Alle zijn gericht op blijvende verandering en gezondere leefstijl op lange termijn. Er wordt aandacht besteed aan voeding, bewegen en gedrag.

Bij de GLI wordt vooral gekeken naar de gezonde leefstijl die bij jou past. Misschien wil jij gaan wandelen in het bos, terwijl een ander kiest voor de activiteiten in de sportschool. Ook bij gezonde voeding en gedragsverandering staan de wensen en mogelijkheden van de individuele deelnemer centraal.

Erkende GLI programma’s

Er zijn zes erkende GLI programma’s. In onderstaande schema vind je een overzicht van de GLI programma’s en de onderlinge verschillen.

Meer informatie over de programma’s vind je op hun websites van de GLI.

Vergoeding

In de regio Salland worden alle zes erkende GLI’s aangeboden. Alle zorgverzekeraars vergoeden al deze programma’s vanuit de basis verzekering. Deelnemers hoeven geen eigen bijdrage te betalen.

Aanbod in Salland

Verspreid over Salland zijn er verschillende aanbieders die de erkende GLI’s aanbieden. Hier vind je het volledige overzicht zodat je een keuze kan maken welk programma qua start datum, inhoud, locatie en mogelijkheden het beste bij je past.

Aanmelden

Alle aanmeldingen voor de GLI lopen via de huisarts. Wil jij meedoen aan de GLI, neem dan contact op met je huisarts. Samen kun je bespreken naar welke GLI je wordt doorverwezen.

Ook een specialist uit het ziekenhuis kan je verwijzen naar de GLI. De specialist zal de huisarts vragen om de verwijzing te realiseren.

Kleine stappen zorgen voor een groot effect!